ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Грицак пропонує ввести кримінальну відповідальність за російську пропаганду в інформпросторі

15.06.2017, 17:10

Голова СБУ Василь Грицак пропонує ввести кримінальну відповідальність за російську пропаганду в інформаційному просторі. Про це йдеться у його зверненні, опублікованому на сайті СБУ.

“Адекватна відсіч ворогу вимагає рішучих спільних дій, поєднання сили права та сили громадської думки, як зброї проти російської агресії в інформаційному просторі. Для цього нам потрібно, по-перше, терміново розробити й ухвалити зміни до законодавства України про кримінальну відповідальність. СБ України готова долучитися до цієї роботи. Наша мета ‒ надати у Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни”, - сказав він.

Також він вважає, що потрібно укласти акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні ворогу.

“Російська пропаганда є зброєю, за допомогою якої противник намагається зруйнувати нашу віру в свободу слова і демократію. Відповіддю на цю пропаганду має стати бойкот усім представникам п’ятої колони Російської Федерації в інформаційному просторі України. Вони мають стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах ‒ для прихильників “путінського руського міра” має залишитися лише “кісельовсько-соловйовський” майданчик”, - зазначив Грицак.

Liked the article?
Help us be even more cool!