ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Грицак отримав антипремію "Золотий будяк" за біометричні паспорти

10.12.2012, 05:38
Народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак отримав антипремію "Золотий будяк року" за закон про єдиний державний демографічний реєстр. Про це повідомила в понеділок голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, пише "Інтерфакс-Україна".
 
Вона також повідомила, що Грицак отримав цю антипремію вже вдруге. "Грицаку вручається "Золотий будяк" в номінації "За грубе порушення права на особисте життя" за найбільш небезпечну законодавчу ініціативу в галузі прав людини ", — заявила Печончик.
 
"На жаль, ця ініціатива зараз вже стала законом. Я маю на увазі скандальний законопроект № 10492 про єдину державну демографічному реєстрі та документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", — додала вона.
 
За її словами, на антипремію також заслуговували народний депутат Віталій Журавський "за порушення свободи слова", СБУ та МВС "за видачу Развожаева Росії". "Дуже багато скандальних ситуацій, але у нас п'ять "Будяків" і ми не можемо дати їх всім", - сказала Печончик.
 
Крім того, лауреатом антипремії стала Центральна виборча комісія, яка на думку правозахисників, "могла істотно скоротити негативні наслідки протистояння у округах, але усвідомлено цього не зробила, чим порушила виборчі права".
 
"Будяк-2012" отримали Харківська міська рада та Харківський окружний адмінсуд за систематичні заборони на проведення будь-яких акцій у місті.
 
Нацбанку України вручили антіпермію за "сприяння" штучної ліквідації АКБ "Базис", який належав опозиціонеру Арсену Авакову.
 
Віктору Януковичу і голові Верховної ради Володимиру Литвину "Будяк" вручили за прийняття і підписання закону про здійснення державних закупівель, а також закону про основи державної мовної політики.
 
Як відомо, минулого року Януковича також відзначали "Золотим будяком", як найбільшого порушника прав людини.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!