ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ почала перегляд справи про вбивство Гонгадзе

29.04.2014, 20:19

Генеральна прокуратура України переглядає справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і перевіряє причетність до нього другого президента Леоніда Кучми. Про це в інтерв'ю українській службі BBC заявив виконуючий обов'язки генерального прокурора Олег Махніцький.

За його словами, ГПУ не вважає справу Гонгадзе закритою. "Вона також є предметом вивчення, власне, навіть не просто органами прокуратури, а предметом дослідження в підрозділі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України", - повідомив в.о. генпрокурора.

Він додав, що справа, закрита стосовно Кучми, зараз на стадії перегляду. "У разі виявлення неправомірних рішень про закриття... виявлення достатніх доказів... звичайно, йому буде дано логічне завершення", - сказав Махніцький.

Нагадаємо, 29 січня 2013 Печерський суд Києва визнав колишнього начальника головного управління кримінального розшуку МВС України Олексія Пукача винним у вбивстві Гонгадзе і засудив колишнього силовика до довічного ув'язнення з конфіскацією майна і позбавленням генеральського звання. Суд також постановив, що Пукач повинен виплатити 500 тис.грн. компенсації сім'ї Гонгадзе, а також 100 тис.грн. потерпілому Олексію Подольському. В термін відбуття покарання суд постановив врахувати висновок Пукача з 21 липня 2009 року.

Почувши вирок, екс-генерал не стримався і сказав: "Вирок буде зрозумілий, тільки коли поруч зі мною виявляться Кучма і Литвин (Володимир , - ред.)", пише Ліга.

Liked the article?
Help us be even more cool!