ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google звинуватив у сексуальному насильстві батька, який переслав лікарю оголені фото сина

22.08.2022, 16:02
Фото – Aaron Wojack for The New York Times
Фото – Aaron Wojack for The New York Times

Google звинуватив користувача зі США у сексуальному насильстві над дітьми за фото геніталій сина для лікаря. Чоловік надіслав фото для отримання під час локдауну дистанційної консультації.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на The New York Times.

Компанія позначила ці фото як матеріали сексуального насильства над дітьми (CSAM), подала звіт до Національного центру в справах зниклих і експлуатованих дітей та ініціювала розслідування цього випадку поліцією.

Як пише видання, інцидент стався у 2021 році. Чоловік на ім'я Марк із Сан-Франциско помітив, що геніталії дитини набухли. Він вирішив задокументувати проблему, щоб показати медикам. Дружина Марка зателефонувала до медсестри, щоб запланувати на наступний ранок екстрену консультацію через відеозв’язок унаслідок локдауну. Медсестра попросила надіслати фото, щоб лікар міг їх попередньо переглянути. Дружина Марка взяла телефон чоловіка та надіслала собі кілька знімків паху їхнього сина великим планом. Лікар діагностував проблему та призначив антибіотики, які вилікували малюка.

Проте вже за два дні Марк отримав сповіщення від Google про блокування його акаунтів через “шкідливий вміст”, який може бути незаконним. Він потрапив в алгоритмічну мережу, створену для виявлення користувачів, які обмінювалися матеріалами з елементами сексуального насильства над дітьми. 

Марк втратив доступ до своїх електронних листів, контактів, документів, фотографій і номера телефону, оскільки він використовував мобільний сервіс Google Fi. 

Марк намагався оскаржити рішення Google, але компанія відхилила запит, заявивши,  що “матеріали сексуального насильства над дітьми є огидними й ми прагнемо запобігти їх поширенню на наших платформах”. За кілька днів після того, як Марк подав апеляцію, у Google відповіли, що не відновлюватимуть обліковий запис.

У грудні 2021 року департамент поліції Сан-Франциско розпочав розслідування проти Марка. Правоохоронці отримали всю інформацію, яку чоловік зберігав у Googlе. 

Зрештою, слідчий Ніколас Гіллард встановив, що інцидент “не містить ознак злочину і злочину не було”. Поліція мала доступ до всієї інформації про Марка, яку мав Google, і вирішила, що це не є жорстоким поводженням з дітьми чи експлуатацією.

Марк знову оскаржив свою справу в Google, надавши протокол поліції, але нічого не змінилося. 

Два місяці тому Марк отримав сповіщення про остаточне видалення його облікового запису. Також, за його словами, представниця Google сказала, що рецензенти не виявили висипу чи почервоніння на фотографіях сина, які він зробив.

Речниця Google заявила, що компанія залишається при своїх рішеннях, хоча правоохоронні органи підтвердили невинуватість Марка.

Поліція Сан-Франциско зберегла вміст його облікового запису Google на флеш-накопичувачі, і Марк хоче отримати копію. 

Чоловік досі сподівається повернути свою інформацію з допомогою правоохоронців.

Liked the article?
Help us be even more cool!