ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google звільнила 80 співробітників за незаконний збір даних користувачів

06.08.2021, 10:01
Фото - David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images
Фото - David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Компанія Google за останні три роки звільнила 80 своїх співробітників за незаконний збір даних за допомогою робочих інструментів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Yahoo News.

Причиною звільнень були незаконний доступ до персональних даних користувачів та використання робочих інструментів компанії для доступу до інформації інших співробітників Google.

Так, торік компанія звільнила 36 співробітників, більшість із них - за неналежне поводження з конфіденційною інформацією, наприклад, для обміну нею з людьми поза компанією.

Через причини, пов’язані з безпекою, у 2019 році було звільнено 26 співробітників, а у 2018 році - ще 18.

“Ми жорстко обмежуємо доступ співробітників (до персональних даних – ред.) за допомогою низки інструментів, таких як обмеження доступу до даних користувачів деяким особам, вимагання обґрунтування доступу до таких даних, багатоетапна перевірка перед наданням доступу до конфіденційних даних та моніторинг на предмет аномалій щодо доступу та порушення”, - заявив речник компанії.

Нагадаємо, у лютому цього року компанія Google звільнила Маргарет Мітчелл, засновницю та колишню співголову команди з питань етики штучного інтелекту, яка використала конфіденційні документи для пошуку доказів неналежного ставлення до колеги.

Liked the article?
Help us be even more cool!