ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google запускає фонд підтримки для українських стартапів на $5 млн

30.03.2022, 16:14
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Український офіс Google оголосив про створення фонду підтримки Google for Startups Ukraine Support Fund для стартапів в Україні обсягом $5 млн, повідомляє AIN.ua

Мета фонду – виділення грошових грантів протягом 2022 року. Йдеться не про венчурне інвестування, обрані стартапи отримають до $100 000 на безчастковій основі.

Також обрані стартапи зможуть брати участь у програмі менторської підтримки від Google, продуктову підтримку та кредити в Google Cloud.

“В Україні є сильна та активна спільнота стартапів. З приблизно 2000 стартапів в Україні 126 стартапів залучили венчурне фінансування з початку 2021 року. Вчора Сундар Пічаї (CEO Google. – Ред.) зустрівся з кількома українськими підприємцями в нашому кампусі для стартапів у Варшаві (Google for Startups Campus). Під час цих розмов ми почули, як на практиці Google може допомогти спільноті стартапів”, – розповідають у компанії.

Компанія допомагає українським стартапам не лише фінансуванням чи менторством. Вона запропонувала таким командам простір у кампусі Google for Startups Campus у Варшаві як тимчасовий офіс. Туди вже переїхали кілька українських команд.

Подаватися можуть стартапи, які:

  • були засновані до 24 лютого 2022 року та базуються в Україні;
  • працюють уже на стадії після MVP (мають доведений трекшен: продукт випустили на ринок, або запустили пілотну версію, або отримали перший дохід і т.п.).

Також перевагу матимуть команди, які:

  • мають певну соціальну місію;
  • витратять грант на розвиток чи відновлення бізнесу, що постраждав від війни, або ж зроблять пивот продукту, щоб він відповідав новим викликам та поточній кризі.

Подати заявку на фінансування можна на сайті фонду.

Liked the article?
Help us be even more cool!