ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google заплатить виданням $1 млрд за новини

02.10.2020, 11:29
Фото – cursoductor.com.br
Фото – cursoductor.com.br

Компанія Google, що входить до холдингу Alphabet Inc., пообіцяла виплатити новинним виданням понад $1 млрд протягом наступних трьох років за ліцензування новинного контенту для нового продукту під назвою Google News Showcase.

Про це повідомив генеральний директор Google Сундар Пічаї у своєму блозі 1 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Спочатку новий продукт запустять у Німеччині та Бразилії. Також Google проводить переговори з новинними організаціями в інших країнах, включно зі США, пише The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела. Компанія вже підписала угоди майже із 200 виданнями, зокрема німецькими Der Spiegel, Stern та Die Zeit, а також бразильською газетою Folha de S.Paulo.

Google News Showcase буде інтегрований у застосунок Google News і доступний у пошуковій системі Google. Пізніше компанія планує долучити аудіобрифінги та відеокліпи.

“Я завжди цінував якісну журналістику і вірив, що динамічна індустрія новин має вирішальне значення для функціонування демократичного суспільства”, – сказав Пічаї.

Новинні організації, включно з американською медіакомпанією News Corp. Руперта Мердока та німецьким видавничим домом Axel Springer, уже давно закликають Google платити за використання їхнього контенту, зазначає CNBC.

За даними WSJ, Google з початку цього року обговорювала з новинними виданнями можливість укладення ліцензійних угод.

“Цінність новин для Google насправді полягає в побудові більш інформованого світу. Цей запуск і глобальні інвестиції в $1 млрд виводять нашу підтримку на новий рівень”, – сказав віцепрезидент Google з управління продуктами для новин Бред Бендер.

За словами Бендера, виплати ЗМІ частково залежатимуть від кількості статей, які вони підготують для Google News. Скільки виданням платитимуть щороку, не повідомляється.

Liked the article?
Help us be even more cool!