ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google заборонить стороннім застосункам записувати дзвінки

25.04.2022, 17:00
Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Компанія Google внесла зміни до політики Google Play, які будуть внесені до Accessibility API. Однією з них стало те, що сторонні розробники більше не зможуть додавати функції запису дзвінків за допомогою API. 

Про це повідомляє ZN.ua з посиланням на Android authority.

Зміни наберуть чинності з 11 травня. У компанії пояснили, що вони стосуватимуться лише сторонніх програм, які використовували Accessibility API.

Видання зазначає, що Google повільно відмовляється від підтримки та видаляє API, які використовуються для запису дзвінків у різних версіях Android. Компанія робить це з міркувань приватності користувачів, а також тому, що законодавство, яке регулює запис дзвінків у різних країнах, відрізняється.

В Android 10 заборонено запис дзвінків за замовчуванням. Тому розробники почали використовувати API спеціальних можливостей для цього. Водночас після того, як нові обмеження набудуть чинності, це також буде неможливо.

Йдеться саме про запис дзвінків сторонніми програмами. Вбудовані аналогічні функції, наприклад смартфонів Google Pixels або Xiaomi, і надалі працюватимуть.

Раніше Google видалила кілька десятків програм зі свого магазину програм, оскільки виявила, що вони містять програмний елемент, який може таємно збирати дані.

Liked the article?
Help us be even more cool!