ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google заборонить рекламу з теоріями змови про COVID-19

20.07.2020, 11:00
Фото – cnn.com
Фото – cnn.com

Google із серпня заборонить видавцям використовувати свою рекламну платформу для показу реклами поруч з контентом, який просуває теорії змови про COVID-19. Компанія також заборонить рекламу, яка просуває ці теорії. Про це повідомляє Іnternetua з посиланням на CNBC.

У тих випадках, коли певний сайт публікує матеріал, який порушує ці правила, Google заборонить такому сайту використовувати свої рекламні платформи.

Google Alphabet уже забороняє показ оголошень з контентом, який висуває шкідливі заяви про профілактику захворювань і непротестовані ліки, зокрема про рекламні акції проти вакцин або контент, що спонукає користувачів відмовитися від лікування.

Зараз компанія робить ще один крок і забороняє рекламу з контентом, який іде врозріз із авторитетними науковими думками. Під забороною будуть теорії змови, наприклад про вакцини, які є спробами генетично модифікувати населення, що Білл Гейтс створив Covid-19 або що захворювання є біологічною зброєю.
У 2019 Google отримав майже 135 мільярдів доларів доходу від реклами, зокрема завдяки таким програмам, як AdSense і Ad Manager, у яких схвалені вебсайти можуть розміщувати програмну рекламу і заробляти гроші за допомогою Google. Близько 15% доходів Google у першому кварталі припадало на "властивості учасників мережі Google". Вони, за словами компанії, у своєму річному звіті переважно надходять із сайтів, що беруть участь у програмах AdMob, AdSense і Google Ad Manager.
Google почне застосовувати зміни з 18 серпня і може видаляти рекламу з окремих статей, а в деяких випадках з цілих сайтів. Щодо видалення реклами з усього сайту, компанія заявляє, що для більшості її політик у неї є відсотковий поріг для порушень правил, перш ніж компанія повністю демонетизує вебсайт.  

Liked the article?
Help us be even more cool!