ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google вирішила відмовитися від створення пошуковика для Китаю

19.12.2018, 13:13
Фото - CANCAN CHU, ВВС

Компанія Google вирішила відмовитися від ідеї створення окремого пошуковика для Китаю, повідомляє ВВС з посиланням на The Intercept.

Якби Google все ж вирішила виходити на китайський ринок, то компанії довелося б змиритися з вимогами місцевої цензури.

За останніми даними видання The Intercept, яке влітку цього року повідомило про плани Google запустити окремий пошуковик для КНР, роботу над проектом під кодовою назвою DragonFly наразі призупинили.

За інформацією журналістів, передбачалося, що китайська версія Google мала б працювати згідно з місцевою цензурою і, приміром, не показувала б користувачам сайти, де публікуються матеріали про права людини, демократію та протести.

Представники Google називали цю інформацію спекуляціями і відмовлялися її коментувати.

Сьогодні популярні в усьому світі сайти - такі, як Google, Facebook і Twitter - в Китаї заблоковані.

Журналісти The Intercept посилалися на внутрішні документи Google, у яких сказано, що роботу над проектом DragonFly розпочали ще навесні 2017 року.

Виконавчий директор Google Сундар Пічаї нібито навіть зустрічався з представниками китайської влади і обговорював майбутнє пошуковика у Китаї. Раніше Пічаї неодноразово говорив про зацікавленість у китайському ринку. "Google - для всіх. І так, ми хочемо бути у Китаї. Хочемо обслуговувати місцевих користувачів", - заявляв керівник Google в ході однієї з конференцій.

Повідомлялося, що пошукова система Google для Китаю буде включати "чорний список запитів": серед іншого туди нібито мали входити всі сайти, заборонені урядом.

За даними журналістів, Google розробила дві тестові версії пошукових додатків для Android під назвами Maotai та Longfei.

Передбачалося, що якби китайська влада схвалила запуск проекту, то програми могли б запрацювати вже наступного року.

Liked the article?
Help us be even more cool!