ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google виплатить Ірландії $245 млн податків

26.11.2021, 15:00
Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Компанія Alphabet Inc Google Ireland виплатить ірландським органам влади 218 млн євро (245 млн дол.) податку на прибуток “заднім числом”.

Про це йдеться в останньому фінансовому звіті компанії, повідомляє “Економічна правда” з посиланням на Bloomberg.

“Компанія погодилася розв'язати певні податкові питання, пов’язані з попередніми роками”, – заявила Google Ireland у документах, поданих до ірландського регулятора 25 листопада.

Агентство додає, що інформація про виплату з'явилась у фінансовому звіті за минулий рік, який закінчився 31 грудня 2020 року, але компанія заявила, що угоди досягли “після закінчення року”, тобто заднім числом.

“Google відстежує зміни в глобальній податковій реформі, яка потенційно може призвести до збільшення ставки корпоративного податку в майбутньому”, – також заявили в компанії.

Нагадаємо, Ірландія оголосила, що приєднається до міжнародної угоди, яка встановлює податки на прибуток транснаціональних корпорацій за мінімальною ставкою 15%. Штаб-квартири в країні мають Google, Apple і Facebook.

Останні кілька десятиліть Ірландія слугувала податковим притулком для багатьох великих технологічних компаній завдяки низькій ставці податку.

Корпорації зазвичай створюють ірландські дочірні компанії своїх компаній, які ліцензують їхню інтелектуальну власність і за які дочірнє підприємство виплачує роялті.

За даними Американської торговельно-промислової палати Ірландії, в Ірландії працюють близько 800 американських компаній, де працює близько 180 тис. осіб.

Група зі 130 країн, яка представляє понад 90% світового ВВП, попередньо схвалила введення глобального мінімального податку для корпорацій. Підписання принципової угоди міністрами фінансів країн Великої двадцятки очікується наступного тижня на зустрічі у Венеції.

Liked the article?
Help us be even more cool!