ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google виплатить $700 мільйонів компенсації та збільшить конкуренцію в Google Play

Компанія Alphabet, яка належить Google, погодилася виплатити 700 мільйонів доларів і збільшити конкуренцію у своєму магазині застосунків Google Play відповідно до умов антимонопольного врегулювання справи з американськими штатами та споживачами.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Згідно з угодою, яка все ще потребує остаточного схвалення федерального суду в Сан-Франциско, компанія виплатить 630 мільйонів доларів США до розрахункового фонду для споживачів і 70 мільйонів до фонду, який використовуватиметься штатами.

Також у тексті угоди йдеться про те, що користувачі, які відповідають критеріям, отримають принаймні по 2 долари США та можуть отримати додаткові виплати залежно від своїх витрат у Google Play у період із 16 серпня 2016 до 30 вересня 2023 року.

Зазначається, що до самого позову проти Google приєдналися всі 50 штатів США, а також округ Колумбії, Пуерто-Ріко та Віргінські острови.

Раніше Google звинувачували в тому, що він стягував зі споживачів завищені ціни через незаконні обмеження на розповсюдження застосунків на пристроях Android і непотрібні комісії за транзакції в застосунках.

Компанія свою провину не визнала.

Liked the article?
Help us be even more cool!