ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google виплатить $2,6 млн працівникам за дискримінацію

02.02.2021, 14:30
Фото – Google
Фото – Google

Компанія Google виплатить своїм працівницям та інженерам-азійцям 2,6 млн доларів для врегулювання справи щодо дискримінації в оплаті праці та під час приймання на роботу.

Про це йдеться в заяві Міністерства праці США, повідомляє Укрінформ.

“Міністерство праці США визнає готовність Google узяти участь у дискусіях щодо врегулювання питання та досягти швидкого рішення”, – йдеться в заяві відомства.

Зазначається, що в Google погодилися виплатити 1,4 млн доларів “недоплати” 2565 жінкам-інженерам через дискримінацію щодо їхньої оплати праці, а також 1,2 млн доларів 1757 жінкам та 1219 азійцям, яких не взяли на інженерські посади.

Як повідомляється, питання нерівності в оплаті праці жінкам-інженерам програмного забезпечення виникло в процесі рутинного аудиту компанії у 2014–2017 роках в офісах Google у місті Маунтін-В’ю в Каліфорнії та Сіетлі й Кіркленді, що в штаті Вашингтон.

Недоплата азійським кандидатам виявилась актуальною в офісах компанії в Сан-Франциско, Саннівейлі та Кіркленді.

Окрім того, в Google виділять не менш ніж 1,25 млн доларів на доплати інженерам компанії в деяких інших локаціях протягом наступних п’яти років.

Нагадаємо, відомий американський інтернет-сервіс Pinterest виплатив 20 мільйонів доларів задля врегулювання судового позову про гендерну дискримінацію з боку своєї колишньої операційної директорки Франсуази Броугер.

Вона звинуватила керівництво компанії Pinterest в ігноруванні її думок порівняно з колегами-чоловіками та недоплаті.

Liked the article?
Help us be even more cool!