ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google видаляє низку індійських шлюбних застосунків

01.03.2024, 13:06

Google почала видаляти застосунки 10 індійських компаній, зокрема популярні шлюбні застосунки на кшталт Bharat Matrimony, на тлі суперечки зі стартап-фірмами щодо платежів за сервіси.

Про це пише Reuters.

У центрі дискусії – намагання деяких індійських стартапів стати на заваді Google у запровадженні збору 11–26% з грошових переказів у застосунках. Перед цим антимонопольний орган Індії наказав корпорації відмовитися від попередньої системи зборів у 15–30%.

Втім, два судових рішення від січня й лютого (одне з них ухвалене Верховним судом) фактично дозволили Google стягувати збори або видаляти застосунки, що обурило власників стартапів.

1 березня засновник компанії Matrimony.com Муруґавел Джанакіраман повідомив, що застосунки Bharat Matrimony, Christian Matrimony, Muslim Matrimony й Jodii видалено, назвавши це рішення “чорним днем для індійського інтернету”.

“Наші застосунки видаляються один за одним”, – зазначив він.

Відділ корпорації Alphabet (власник Google) надіслав індійським компаніям Matrimony.com і Info Edge, які володіють застосунками для побачень, сповіщення про порушення правил Play Store.

Обидві компанії розглядають сповіщення й визначають подальші кроки, повідомляють їхні керівники виданню Reuters.

Після матеріалу Reuters акції Matrimony.com впали на 2,7%, а акції Info Edge – на 1,5%.

Засновник Info Edge Санджив Біхчандані заявляє, що його компанія вчасно сплатила за всіма рахунками, надісланими Google, і дотримувалася їхніх правил.

У своєму блозі Google стверджує, що 10 індійських компаній вирішили протягом тривалого періоду не платити за “величезну вигоду, яку вони отримують через Google Play”, не називаючи самі компанії. 

“За багато років жоден суд чи регулятор не заперечував права Google Play стягувати збори”, – заявила компанія в п’ятницю, додавши, що 9 лютого Верховний суд також “відмовився порушувати” відповідне право.

Видалення застосунків може обурити індійську спільноту стартаперів, яка протягом років висловлювала протест проти багатьох практик американської компанії.

Google відкидає будь-які звинувачення. Компанія домінує на індійському ринку, адже 94% мобільних телефонів у країні працюють на Android.

За словами Google, ці збори підтримують інвестиції в магазин застосунків і в операційну систему Android, що забезпечує вільне поширення продукту й покриває витрати на інструменти для розробників і аналітичні сервіси.

У компанії додають, що сплата зборів вимагається лише від 3% із 200 тисяч індійських розробників, які послуговуються платформою Google Play.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!