ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google вперше протестував додаток для боротьби з цензурою в ЗМІ

29.10.2018, 13:33
Фото - techtoday.in.ua

Корпорація Google запустила додаток Intra, метою якого є боротьба з цензурою щодо незалежних ЗМІ, вперше протестувавши його у Венесуелі. Про це повідомляє “День” з посиланням на Associated Press.

Додаток Intra, який працює поки що на пристроях з операційною системою Android, дозволяє підключити телефон користувача безпосередньо до серверів Google. Це дає можливість користувачам обходити будь-які блокування, що встановлені місцевими інтернет-провайдерами, і обмежує можливості уряду щодо заборони доступу до певних сайтів.

За словами засновника і головного виконавчого директора Jigsaw (підрозділ Google) Джареда Коена, його команда створила цей додаток після тривалої розмови з венесуельськими журналістами, які розповіли йому про складнощі, з якими вони стикаються в Боліваріанській Республіці.

“Ми не конструювали Intra (спеціально) для Венесуели, але ідея виникла після нашої бесіди з венесуельськими журналістами”, - сказав Коен.

Після тестового прогону у Венесуелі додаток став доступним для всього світу. Зазначається, що з моменту запуску Intra була завантажена більше 130 тисяч разів.

Liked the article?
Help us be even more cool!