ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google Translate припинив роботу в Китаї

03.10.2022, 16:24
Фото – itc.ua
Фото – itc.ua

Компанія Google закрила сервіс перекладу для користувачів материкової частини Китаю, але залишила доступ у Гонконзі. Про це пише "Детектор медіа" з посиланням на Bloomberg. Сторінка служби тепер показує скриншот загального поля пошуку Google і посилання на сайт Google Translate у Гонконзі. 

"Ми припинили роботу Google Translate у материковому Китаї через низький рівень використання", – йдеться в заяві Google.

Компанія почала згортати діяльність у Китаї через державну цензуру інтернет-контенту. У 2010 році Google вилучила свою пошукову систему з материкового Китаю. У 2017 році компанія спробувала повернути позиції на китайському ринку і запустила службу перекладу через вебсайт і застосунок для смартфонів. Google також розглядала окремий прототип пошукової служби для китайського ринку, але цей проєкт був припинений.

Bloomberg зазначає, що закриття Google Translate сталося на тлі посилення напруженості між США та Китаєм і обидві країни намагаються захистити конфіденційні технології та інтелектуальну власність.

Liked the article?
Help us be even more cool!