ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google та Facebook планують перейти на безвуглецеву енергію

15.09.2020, 13:20
Фото – picture-alliance / dpa / J. Stratenschulte
Фото – picture-alliance / dpa / J. Stratenschulte

У Google заявили, що змогли повністю позбутися вуглецевого сліду, який компанія залишала з початку свого існування. Про це в блозі компанії повідомив СЕО Google Сундар Пічаї, інформує НВ.

“На сьогодні ми повністю усунули вуглецевий слід Google (що охоплює всі наші виробничі викиди до того, як ми стали вуглецево нейтральною компанією у 2007 році) за допомогою купівлі високоякісних вуглецевих компенсацій”, – заявив глава компанії.

Пічаї додав, що Google продовжить інвестувати в технології сталого розвитку та створить до 2025 року 20 тис. нових робочих місць у чистій енергії і пов'язаних з нею галузях.

“Ми об'єднаємо вітрові та сонячні джерела енергії разом. Зараз ми працюємо над тим, щоб застосувати штучний інтелект для оптимізації нашого попиту на електроенергію. Це дозволить створити 12 тис. робочих місць протягом наступних п'яти років”, – сказав він.

До 2030 року компанія планує перевести свої центри оброблення даних і офіси на безвуглецеву енергію.

Водночас у Facebook заявили, що до закінчення 2020 року проводитимуть глобальні операції з використанням 100% поновлюваних джерел енергії. Також компанія близька до 75% скорочення виробничих викидів парникових газів (ПГ), йдеться в блозі Facebook.

Крім того, у компанії взяли на себе зобов'язання до 2030 року звести до нуля викиди для всього свого виробничого ланцюжка, включно з постачальниками й користувачами.

“Протягом наступного десятиліття Facebook працюватиме над скороченням викидів вуглецю внаслідок наших операцій і ланцюжка створення вартості”, - йдеться в блозі компанії.

Такої мети у Facebook планують досягти, “зокрема, працюючи з постачальниками над їхніми власними цілями, допомагаючи в розробленні нових технологій видалення вуглецю і роблячи наші якомога ефективнішими”.

Як нагадує видання, у січні цього року Microsoft заявила, що витратить $1 млрд на порятунок від вуглецевого сліду.

Liked the article?
Help us be even more cool!