ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google та Apple прибрали з додатків популярну серед прихильників Трампа соцмережу Parler

11.01.2021, 13:28
Фото – ukrainian.voanews.com
Фото – ukrainian.voanews.com

Корпорації Google та Apple позбулися застосунку соцмережі Parler у своїх платформах цифрової дистрибуції Google Play та App Store, а компанія Amazon.com припинила надавати сайту хостинг, повідомляє "Голос Америки".

Це рішення компанії пояснюють тим, що соцмережа, популярна серед праворадикальних користувачів, не вдалася до адекватних кроків, щоб припинити поширення постів із закликами до насильства.

Parler останніми місяцями набув широкої популярності серед прихильників президента Дональда Трампа, чиї акаунти раніше закрили на Twitter і Facebook. Також ці соцмережі раніше помічали й розміщували застереження до деяких дописів Трампа та запобігали поширенню неправдивих дописів його прихильників, зокрема про масові фальсифікації на виборах або закликів до насильства.

Тож Parler, що позиціює себе як "Twitter без правил", як альтернативою скористалися десятки тисяч консервативних американців.

Раніше Apple дав Parler 24 години, щоб надіслати детальний план модерації, адже на цій мережі відбувалася координація нападу на Капітолій у середу.

Amazon припинив вебхостинг сайту через "ризик для громадської безпеки" й порушення правил використання сервісу (Amazon Web Services – AWS) щодо неспроможності впоратись із постійним зростанням насильницького контенту.

Якщо соцмережа терміново не знайде нового хостингу, вона стане недоступною для користувачів з опівночі понеділка.

Керівник Parler Джон Матце розкритикував Amazon, Google та Apple, заявивши, що це узгоджені дії проти соцмережі, що має обмежені опції, особливо тепер, коли сторінки Дональда Трампа закрили на інших соцмережах: "Це була скоординована атака технологічних гігантів, щоб убити конкуренцію на ринку... Можете очікувати, що війна за конкуренцію та свободу слова продовжиться, але не вилучайте нас".

"Існує ймовірність, що Parler буде недоступний в інтернеті аж до тижня, поки ми з нуля відбудуємо його", – повідомив він у пості в Parler.

Також американські користувачі соцмереж правих поглядів почали масово використовувати додаток Telegram та сайт Gab.

Як повідомляв ІМІ, Twitter заблокував акаунт виборчого штабу Дональда Трампа @TeamTrump. 

Раніше Twitter назавжди заблокував обліковий запис Дональда Трампа "через ризик подальшого підбурювання до насильства" та має намір передати офіційний акаунт президента США @POTUS Джо Байдену в день інавгурації.

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг також заявив, що профілі Дональда Трампа в цій соцмережі, а також в інстаграмі будуть заблоковані до інавгурації Байдена.

Liked the article?
Help us be even more cool!