ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google сплатить штраф у $200 млн за порушення конфіденційності дітей на YouTube

02.09.2019, 10:29

Компанія Google погодилася сплатити штраф у розмірі близько $200 мільйонів владі США у зв'язку з розслідуванням передбачуваних порушень конфіденційності дітей на відеоплатформі YouTube. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами джерел американського видання, на таких умовах Федеральна торгова комісія (FTC) США і Google домовилися про врегулювання спору. Більшість членів FTC підтримали угоду.

Минулого року коаліція груп із захисту конфіденційності скаржилася до FTC на те, що YouTube порушив закон про захист особистих даних дітей в інтернеті, збираючи інформацію про неповнолітніх без згоди їхніх батьків і використовуючи її в таргетинговій рекламі.

Видання нагадує, що минулого разу FTC оштрафувала Google у 2012 році, проте тоді розмір стягнення був у десять разів менше. Щоправда, порівнюючи із загальною вартістю бізнесу Google, ця сума є незначною, зазначає The Wall Street Journal.

Згідно з американським законодавством, збирати особисті дані дітей віком до 13 років можна тільки за згодою їхніх батьків.

Liked the article?
Help us be even more cool!