ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google припиняє співпрацю з Пентагоном

04.06.2018, 12:07

Google не буде продовжувати контракт із Пентагоном і закриє проект з військової співпраці з оборонним відомством. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на ВВС.

Таке рішення викликане різким невдоволенням співробітників Google, які не захотіли брати участь у проекті з розробки штучного інтелекту, який може бути використаний у військових цілях.

Тисячі працівників підписали петицію проти так званого "проекту Мейвен", який використовує штучний інтелект під час аналізу відеозаписів для подальшого коригування цілей ударів безпілотників. Деякі співробітники і взагалі написали заяви про звільнення.

Google офіційно не коментує ці повідомлення.

У відкритому листі працівників ішлося, що залученість Google у проект, який має на меті використання штучного інтелекту для розпізнавання людей і об'єктів на відео, ставить під питання довіру користувачів.

“Ми вважаємо, що Google не повинен брати участь у зароблянні грошей на війні. <...> Не повинен допомагати уряду США у веденні військового стеження, яке може привести до загибелі людей”, - йдеться в листі.

Контракт, розмір якого оцінюється в $10 млн, закінчився в березні, за даними джерел, він не буде продовжений.

Однак портал Gizmodo повідомляє, що Google поки остаточно не відмовився від “проекту Мейвен” і не виключає, що в майбутньому буде співпрацювати з військовим відомством США.

Liked the article?
Help us be even more cool!