ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google програла оскарження штрафу у $2,7 млрд за антимонопольним позовом ЄС

10.09.2024, 15:34

Власник Google, корпорація Alphabet, програв суд щодо оскарження штрафу на суму 2,42 мільярда євро (2,7 мільярда доларів), накладеного антимонопольними регуляторами ЄС сім років тому. Це один із трьох великих штрафів, призначених компанії за різні антиконкурентні практики, повідомляє Reuters.

Єврокомісія оштрафувала пошуковик 2017 року за використання власного сервісу порівняння цін для отримання несправедливої переваги над меншими конкурентами в Європі. У 2021 році суд нижчої інстанції підтримав рішення антимонопольного регулятора ЄС, після чого Google подала апеляцію до Суду ЄС у Люксембурзі.

Судді Суду ЄС зазначили, що законодавство блоку передбачає покарання не за домінантну позицію, а за зловживання нею.

“Зокрема, компаніям у домінантній позиції заборонено вдаватися до дій, що фактично призводять до придушення конкуренції й можуть зашкодити окремим підприємствам і споживачам”, – сказали в суді.

Протягом останнього десятиліття Google оштрафували на 8,25 мільярда євро за антимонопольну діяльність у ЄС. Компанія оскаржила два рішення, пов'язаних з її мобільною операційною системою Android і рекламною службою AdSense, і зараз чекає на вирок суду.

Крім того, Google оскаржує звинувачення, висунуті антимонопольними органами ЄС 2023 року, за якими компанію можуть змусити продати частину свого прибуткового рекламного бізнесу після того, як регулятори заявили, що компанія віддає перевагу власним рекламним сервісам.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!