ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Компанія Google повідомила про атаку "російськомовних" хакерів на YouTube-блогерів

21.10.2021, 13:32
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Компанія Google заявила, що запобігла масованій атаці “російськомовних” хакерів на понад 4 тисячі блогерів YouTube.

Про це компанія повідомила 20 жовтня, пише “Детектор медіа”.

“З кінця 2019 року наша команда припиняє фішингові кампанії, організовані для отримання фінансової вигоди, націлені на користувачів YouTube із застосуванням шкідливого програмного забезпечення з отримання доступу до cookie-файлів”, – йдеться в повідомленні.

Група аналізу загроз Google виявила, що хакерів набирали на російськомовному форумі. Вони розсилали блогерам фішингові листи з пропозиціями співпраці. Хакери “заманювали [блогерів] фальшивими можливостями співпраці (рекламою антивірусного програмного забезпечення, VPN, музичних програвачів, редагування фотографій або онлайн-ігор)”. 

Після того як блогери натискали на фішингові посилання, хакери отримували доступ до їхніх cookie-файлів та даних, зокрема доступ до акаунтів на YouTube.

Ці ютуб-канали хакери продавали на чорному ринку або використовували для махінацій із криптовалютою. Вартість одного акаунту становила 3–4 тисячі доларів.

Google повідомив, що йому вдалося заблокувати 1,6 мільйона фішингових повідомлень і відновити 99% вкрадених акаунтів. Через цю ситуацію компанія звернулася до Федерального бюро розслідувань США.

Як повідомляв ІМІ, 7 жовтня корпорація Microsoft оприлюднила результати дослідження, згідно з якими, за 58% кібератак, вчинених за підтримки держав у світі, стоїть Росія. На другому місці – Північна Корея (23%).

Liked the article?
Help us be even more cool!