ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google попередив російських активістів та журналістів про спроби спецслужб зламати їхню пошту

12.10.2016, 12:20

Низка російських громадських організацій та журналістів отримали 11 жовтня сповіщення про спробу зламу електронної пошти, повідомляє Meduza.

За словами опозиціонера Олега Козловського, повідомлення отримали як мінімум 16 осіб, в тому числі він сам, віце-президент Transparency International Олена Панфілова, колишній муніципальний депутат Максим Кац, колишній фігурант “болотного справи” Микола Кавказький, журналісти Дмитро Ткачов, Андрій Бабицький, Ілля Клішин, а також учасник дослідницької групи Bellingcat Арік Толер.

Консультант з безпеки Transparency International Олексій Шляпужников, у свою чергу, написав, що метою атак стали “три домени некомерційних організацій повністю та особисті поштові скриньки співробітників […], 11 журналістів, 5 експертів”. В інтерв’ю Medialeaks він заявив, що було атаковано більше сотні поштових акаунтів.

За словами Козловського, більшість з тих, хто повідомив про спробу зламу, отримали сповіщення від Google з текстом “Можливо спецслужби намагаються вкрасти ваш пароль”.

Такі ж сповіщення журналіст Роман Шлейнов виявив у квітні 2016 року на своїй пошті, якою користувався лише для надсилання запитів до ВТБ.

Наприкінці квітня 2016 року опозиціонери Олег Козловський та Георгій Албуров повідомили, що їхні акаунти в Telegram були зламані. У Telegram повідомили, що для входу в акаунти використовувалися коди, надіслані через SMS, однак Козловський та Албуров заявили, що не отримували повідомлень.

Як відзначають у Google, поява попереджень щодо спроб спецслужб заволодіти доступом до акаунту не означає факт зламу, а тільки те, що в компанії думають, що спроба зламу була. Система, яка попереджує користувачів про спроби зламу, працює з 2012 року.

Фото - sputniknews-uz.com

Liked the article?
Help us be even more cool!