ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google почав блокувати корпоративні сервіси для підсанкційних компаній РФ

Компанія Google почала блокувати корпоративні сервіси Google Workspace (корпоративна пошта, документи, диск тощо) низки російських компаній, які потрапили під американські санкції. Ті, хто не має резервного копіювання на альтернативні робочі простори, в результаті можуть втратити інформацію, пише російське видання Комерсант з посиланням на джерела у двох великих IT-компаніях.

Експерти зазначають, що корпоративними сервісами Google переважно користуються компанії малого та середнього бізнесу, на які не діють вимоги імпортозаміщення.

"Після блокування сервісів співробітники компанії не можуть зайти в корпоративну пошту, скористатися електронним документообігом через Google Docs, через що є ризик фінансових і репутаційних втрат, майже всі важливі документи та листування залишилися в корпоративному сховищі Google", - говорить один із співрозмовників видання.

Співрозмовник в іншій великій компанії зазначив, що зараз близько 30% усієї корпоративної інформації російських компаній зберігається на американському майданчику Google Workspace: "Багато організацій до кінця відтягують перехід на альтернативні робочі простори, наприклад "Яндекса", сподіваючись, що Google заздалегідь попередить про блокування" .

За словами джерела, у розсилці, яка прийшла співробітникам російських IT-компаній, американська корпорація аргументувала блокування “спам-повідомленнями”.

Співрозмовник "Ъ" на IT-ринку впевнений, що Google продовжить блокувати російські підприємства, які перебувають під санкціями ЄС чи США, "більше того, американська компанія може робити це без попередження, що не дозволить компаніям зробити резервне копіювання на альтернативні майданчики".

Джерело, близьке до Google, стверджує, що змін у доступі до сервісів Workspace в Росії “навмисно не впроваджувалося”.

Liked the article?
Help us be even more cool!