ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google платить понад 300 європейським виданням за новини

12.05.2022, 14:14
Фото - officesnapshots.com
Фото - officesnapshots.com

Компанія Google підписала угоди з більш ніж 300 виданнями в Німеччині, Франції та інших країнах ЄС, за якими оплачує їхні новини, і збирається розробити механізм, який полегшить долучити до цих угод інші видання, повідомляє Reuters.

Це рішення пов’язане з запровадженням у ЄС три роки тому законодавства щодо авторських прав, за яким Google та інші онлайн-платформи зобов’язані платити музикантам, виконавцям, письменникам, інформаційним виданням і журналістам за використання їхніх робіт.

Інформаційні видання, разом із рештою найзапекліших критиків Google, давно закликали уряди змусити онлайн-платформи платити справедливу компенсацію за їхній контент. Минулого року Австралія зробила таку компенсацію обов’язковою, а місяць тому схожий закон прийняла Канада.

“Наразі ми уклали угоди, які включають більш ніж 300 національних, місцевих і спеціалізованих інформаційних видань у Німеччині, Угорщині, Франції, Австрії, Нідерландах та Ірландії, і ведемо переговори з багатьма іншими”, – написала директорка зі зв’язків зі ЗМІ та видавцями Суліна Коннал у своєму пост. Водночас вона не зазначила, скільки грошей отримують видання.

Дві третини цього переліку складають німецькі видання включно з “Der Spiegel”, “Die Zeit” та “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

“Зараз ми оголошуємо створення нового механізму для висування пропозицій тисячам інших інформаційних видань, починаючи з Німеччини й Угорщини й розширюючись на інші країни ЄС протягом наступних місяців”, – написала Коннал.

Цей механізм пропонує виданням розширену угоду про попередній перегляд новин, за якою Google зможе показувати уривки та прев’ю за ліцензійну платню.

Liked the article?
Help us be even more cool!