ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google планує зробити пошуковик розумнішим

19.05.2021, 13:31
Фото – DW
Фото – DW

Компанія Google планує зробити свій пошуковик розумнішим. Про це повідомляють "Букви" з посиланням на видання VOX.

Так, 18 травня на конференції розробників пошуковика Google був представлений набір способів, завдяки яким компанія просуватиметься вперед за допомогою штучного інтелекту (ШІ). Це, пише видання, свідчить про те, що Google дедалі активніше намагається створювати інструменти на основі штучного інтелекту, які будуть розумнішими й краще розумітимуть, як люди насправді спілкуються і думають.

Два найбільших анонси від Google пов’язані з обробленням природної мови (живої мови) і пошуком. Один називається LaMDA, що означає мовну модель для діалогових застосунків; LaMDA спрощує для ШІ розмовний діалог. Другий – це технологія, яка називається багатозадачною уніфікованою моделлю (MUM), що покращує розуміння людських питань і вдосконалює пошук.

Google також презентував низку покращень на базі штучного інтелекту для своєї платформи Maps.

Замість того щоб робити кілька запитів для отримання відповіді на серію питань, ви можете зробити це за допомогою одного, але хитромудрішого запиту. Або замість того, щоб користувачам думати про те, які маршрути можуть бути найнебезпечнішими, Google сам виконає ці обчислення, а потім автоматично запропонує безпечніші маршрути.

Поки LaMDA і MUM все ще перебувають у розробленні. На конференції Google презентував їхні короткі анонси.

MUM – це інструмент на базі штучного інтелекту, який покликаний спростити людям пошук в інтернеті. Цю систему призначено для розуміння порівнянь у пошуковому запиті. Приклад, який представник Google навів у своєму виступі, був про те, як підготуватися до походу двома різними горами – і видати найприйнятнішу відповідь.

Відповідь на питання про піші прогулянки не обов’язково буде надана у вигляді списку посилань на вебсайти, а буде відповіддю, що ґрунтується на різній інформації, зібраній з інтернету.

У майбутньому Google хоче скоротити кількість пошукових запитів, які потрібно виконати, і замість цього використовувати можливості MUM для забезпечення більш послідовної та спрощеної відповіді.

Liked the article?
Help us be even more cool!