ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google планує додати до пошуковика діалогові функції штучного інтелекту

06.04.2023, 18:00

Компанія Google планує додати діалогові функції штучного інтелекту (ШІ) до своєї флагманської пошукової системи на кшталт чат-бота ChatGPT. Про це заявив виконавчий директор Сундар Пічаї, передає Укрінформ із посиланням на Engadget.

"Чи зможуть люди ставити запитання Google і взаємодіяти з LLM (large language models (англ. великими мовними моделями. – Ред.) у контексті пошуку? Абсолютно", – сказав він в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Google уже заявляв, що планує інтегрувати LLM у пошукову систему, але це перший випадок, коли компанія оголосила про плани діалогових функцій.

"Простір можливостей є більшим, ніж раніше", – сказав Пічаї й додав, що досягнення у сфері штучного інтелекту збільшать здатність Google відповідати на безліч пошукових запитів.

Цей крок не є несподіваним, пише видання, особливо після того, як Microsoft випустила версію власної пошукової системи Bing, яка використовувала механізм OpenAI ChatGPT AI.

Однак вищезазначене впровадження Google потенційно матиме більший вплив, зважаючи на її 93,4% світової частки пошукового ринку, пише видання.

Google просуває свої зусилля в сфері ШІ попри скорочення витрат, прискорюючи роботу над новими продуктами після успіху ChatGPT.

У березні Google відкрила публічний доступ до свого чат-бота на основі ШІ – Bard. Однак компанія не інтегрувала його у свою пошукову систему, натомість пропонуючи його через список очікування на окремому сайті.

Компанія планує поглибити співпрацю двох основних ШІ-підрозділів – Google Brain і DeepMind.

Liked the article?
Help us be even more cool!