ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google підписала угоду про закупівлю ядерної енергії для підтримки технологій ШІ

Корпорація Google підписала першу в світі корпоративну угоду про закупівлю ядерної енергії від кількох малих модульних реакторів (SMR), які розробить компанія Kairos Power. Зокрема, для підтримки технологій штучного інтелекту, повідомляється у блозі компанії 14 жовтня.

Компанія зазначає, що це дозволить забезпечити роботу глобальних центрів обробки даних і офісів компанії.

Фото - скрін з відео на blog.google

Початковий етап роботи передбачає швидкий і безпечний запуск першого малого модульного реактора (SMR) від Kairos Power до 2030 року, після чого планується розгортання додаткових реакторів до 2035 року. Загалом ця угода додасть до 500 МВт нової безвуглецевої електроенергії 24/7 до енергетичних мереж США й дасть більшій кількості громад змогу скористатися перевагами чистої і доступної ядерної енергії.

Google зазначає, що ця угода є важливою з двох причин:

  1. Енергетичні мережі потребують нових джерел електроенергії для підтримки технологій штучного інтелекту, які сприяють великим науковим досягненням, покращують послуги для бізнесу й клієнтів, а також сприяють національній конкурентоспроможності й економічному зростанню.
  2. Ядерні рішення є чистим, цілодобовим джерелом енергії, яке надійно задовольнятиме енергетичні потреби, постачаючи безвуглецеву енергію щогодини, щодня. Розбудова цих джерел енергії у тісній співпраці з місцевими громадами сприятиме швидкому зниженню викидів вуглецю в електромережах по всьому світу.

Також компанія пояснила, що угода є частиною корпоративної програми з розробки й комерціалізації широкої добірки передових технологій чистої електроенергії. Вона має забезпечити роботу глобальних центрів обробки даних і офісів компанії. Цей підхід доповнить використання компанією змінних відновлюваних джерел на кшталт енергії сонця й вітру та допоможе досягти наших амбітних цілей цілодобового використання безвуглецевої енергії й нульового рівня викидів.

“Наступне покоління передових ядерних реакторів пропонує нові можливості для прискорення впровадження ядерних технологій завдяки своєму спрощеному дизайну й надійності. Менший розмір і модульна конструкція можуть прискорити будівництво, розширити діапазон місць, де їх можна встановлювати, і зробити фінальні результати проєкту більш передбачуваними”, – зазначили в Google.

Технологія Kairos Power використовує систему охолодження на основі розплавленої солі в поєднанні з керамічним паливом у формі кульок, що дозволяє ефективно передавати тепло до парової турбіни для вироблення електроенергії. Ця пасивно безпечна система дозволяє реактору працювати при низькому тиску, що спрощує механізм реактора і робить його фінансово доступнішим.

Liked the article?
Help us be even more cool!