ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google оштрафували у Франції на 220 млн євро

07.06.2021, 12:46
Фото – Google
Фото – Google

Антимонопольний регулятор Франції оштрафував інтернет-гіганта Google на 220 мільйонів євро за просування власних послуг у сфері інтернет-реклами. Про це йдеться в заяві антимонопольного органу країни ADLC від 7 червня, передає УНН.

"Управління з конкуренції сьогодні ухвалює рішення про накладення санкцій на Google обсягом до 220 мільйонів євро за зловживання своїм домінантним становищем на ринку рекламних серверів для видавців вебсайтів і мобільних застосунків", – ідеться в заяві.

Антимонопольний регулятор Франції зазначив, що Google надав преференційний режим своїм технологіям, пропонованим під брендом Google Ad Manager, як щодо роботи сервера оголошень DFP (який дозволяє видавцям сайтів і додатків продавати свої рекламні місця), так і щодо його платформи для продажу SSP AdX (яка організовує процеси аукціонів, що дозволяють видавцям продавати свої пропозиції рекламодавцям) "на шкоду своїм конкурентам і видавцям".

"Рішення про запровадження санкцій проти Google має особливе значення, тому що це перше у світі рішення, присвячене вивченню складних алгоритмічних процесів аукціонів, за допомогою яких працює "медійна реклама" в інтернеті. Особливо швидке розслідування виявило процеси, за допомогою яких Google, спираючись на своє значне домінування на серверах оголошень для сайтів і застосунків, перевершував своїх конкурентів як на серверах оголошень, так і на платформах SSP. Ці дуже серйозні дії призвели до погіршення конкуренції на ринку онлайн-реклами, що розвивається, і дозволили Google не тільки зберегти, а й зміцнити своє домінантне становище. Ця санкція і ці зобов'язання дозволять відновити рівні умови для всіх гравців і можливість видавців максимально використовувати свій рекламний простір", – прокоментувала голова регулятора Ізабель де Сільва.

У грудні 2019 року французький антимонопольний орган оштрафував компанію Google на 150 мільйонів євро за "використання домінантного становища на ринку".

Інтернет-гігант Google того ж року оштрафували на 965 мільйонів євро у Франції через податкові претензії.

Liked the article?
Help us be even more cool!