ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google обмежить до кінця року наймання нових працівників

14.07.2022, 15:01
Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Компанія Google планує обмежити набір нових працівників до кінця року з огляду на потенційну економічну рецесію. 

Про це йдеться в електронному листі генерального директора Google та материнської компанії Alphabet Сундара Пічаї до співробітників компанії, повідомляє Bloomberg, який має копію листа.

У листі Пічаї зазначив, що у 2022–2023 роках компанія зосередиться на наборі працівників на “інженерні, технічні й інші критичні посади”.

“Надалі нам варто бути заповзятішими, працювати оперативніше, зосередженіше, з більшою жагою, ніж у попередні, сонячні дні. Іноді для цього доведеться об’єднувати інвестиції там, де вони перетинаються, й оптимізувати робочі процеси”, – написав він.

Як пише видання, зазвичай Google залишався відносно невразливим до економічних спадів у секторі технологій. Інтернет-гігант зупиняв набір працівників після фінансової кризи понад 10 років тому, але потім регулярно впускав хвилі нових співробітників у свій основний рекламний бізнес, а також у виробництво смартфонів, безводійних авто й портативних девайсів – сфери, які наразі не є прибутковими. Материнська компанія Google, Alphabet, яка станом на 31 березня налічувала майже 164 тисячі співробітників, останніми роками наймала людей у Google Cloud і нові сегменти на кшталт виробництва фізичних пристроїв.

Рішення Google сповільнити наймання персоналу збігається з рішенням інших технологічних компаній. У травні цього року про обмеження наймання працівників заявили Snap і Lyft. За кілька тижнів корпорація Instacart повідомила, що сповільнює зростання кількості робочих місць, а Tesla оприлюднила заяву про зменшення оплачуваного особового складу на 10%. 

Раніше цього тижня Microsoft оголосила про незначне скорочення робочих місць. Meta Platforms (колишня Facebook) також уповільнила набір персоналу через побоювання щодо погіршення економічних умов.

Liked the article?
Help us be even more cool!