ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google обмежить деяким співробітникам доступ до інтернету, щоб зменшити ризик кібератак

Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Google розгорнув експериментальну програму, за якою деякі співробітники працюватимуть лише на стаціонарних комп’ютерах без зв’язку з інтернетом, повідомляє CNBC.

Спочатку компанія відібрала для участі понад 2500 працівників, але, отримавши відгуки, переглянула правила експерименту й дозволила співробітникам відмовлятися від участі або брати її добровільно. 

Комп’ютери на певних робочих столах будуть від’єднані від інтернету, за винятком внутрішніх інструментів компанії та сайтів, якими володіє Google, на кшталт Google Диска й Gmail. У пояснювальних матеріалах компанія зазначила, що робитиме виняток і для деяких працівників, яким потрібен інтернет для виконання завдань.

Окрім цього, деякі співробітники не матимуть прав суперкористувача, тобто не зможуть давати пристрою адміністративні команди, завантажувати програми тощо.

Метою нової програми є зменшення ризику кібератак, йдеться у внутрішніх матеріалах Google. “Гуглери часто стають жертвами атак”, – зазначено в одному описі, переглянутому CNBC. Якщо пристрій співробітника зламано, нападники можуть отримати доступ до даних користувачів та інфраструктурного коду, що може призвести до серйозних негараздів і підважити довіру клієнтів, додають автори опису.

Майже повне відімкнення доступу до інтернету призведе до того, що хакерам буде важко дистанційно активувати коди й викрадати дані, йдеться в поясненні.

Як пише медіа, компанії в галузі технологій потерпають від дедалі продуманіших кібератак. Тиждень тому Microsoft заявив, що китайська розвідка зламала корпоративні пошти двох десятків урядових органів у США й Західній Європі (зокрема, Держдепартаменту), завдавши "відчутної" шкоди. Рік тому Google створив відділ роботи з державним сектором і відтоді прагне укладати контракти з урядом США.

Компанія також прагне посилити власну безпекову систему перед запуском різноманітних програм, що працюють на штучному інтелекті, і протягом останніх місяців докладала активніших зусиль для запобігання витокам інформації.

"Безпечність наших продуктів і безпека наших користувачів є одним з наших основних пріоритетів. Ми постійно випробовуємо різні способи посилити захист своїх внутрішніх систем від злочинних атак", – йдеться в електронному листі від речника Google.

Liked the article?
Help us be even more cool!