ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google не монетизуватиме відео, які заперечують зміну клімату

08.10.2021, 10:46
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images
Фото – David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Американська корпорація Google заявила, що не монетизуватиме відео на Youtube з інформацією, яка суперечить загальнозаведеній науковій думці про зміну клімату, а також заборонить рекламу таких фейків у своїй рекламній мережі.

Про це компанія заявила на своєму сайті, повідомляє LB.ua.

Йдеться про контент, який “заперечує внесок людства в глобальне потепління або трактує теорію про зміну клімату як обман або шахрайство”. 

Дотримання нової політики контролюватиметься поєднанням автоматизованих інструментів та перевірками модераторів.

“Під час оцінювання контенту ми уважно вивчатимемо контекст, у якому робляться заяви, відокремлюючи контент, який подає помилкове твердження як факт, від контенту, який повідомляє або обговорює це твердження”, – йдеться на сайті Google.

Нагадаємо, у серпні 2021 року Міжурядова група експертів з питань змін клімату заявила, що саме людська діяльність призвела до глобального потепління, а зміни клімату є безпрецедентними, причому деякі з них є незворотними для багатьох прийдешніх поколінь.

Вчені попередили, що єдиний спосіб обмежити зміну клімату – негайно на глобальному рівні скоротити викиди вуглекислого газу та інших парникових газів.

Якщо цього не зробити, то зупинити глобальне потепління не вдасться не тільки на рівні 1,5°C (понад температуру доіндустріального періоду 1850–1900 рр.), але й на рівні 2°C. Кліматологи вважають, що світ перейде поріг у 1,5°C вже протягом наступних 20 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!