ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google надасть фінансову допомогу локальним ЗМІ у всьому світі

15.04.2020, 17:51
Фото – itc.ua
Фото – itc.ua

Google запроваджує з 15 квітня Фонд невідкладної допомоги журналістики задля надання екстреної фінансової підтримки місцевим новинним організаціям у всьому світові під час пандемії коронавірусу. Про це повідомляє американська технологічна корпорація Google у блозі на своєму сайті.

Фінансування відкрите для новинних організацій, які під час світової кризи продукують оригінальні новини для місцевих громад. Передбачається, що розмір  допомоги має бути від декількох тисяч доларів для невеличких суто місцевих редакцій до декількох десятків тисяч доларів для більших редакцій залежно від регіону.

Від сьогодні редакції з усього світу можуть подаватися на фінансування з фонду, заповнивши онлайн-явку. Останній строк подання заявки: 23:59 середи, 29 квітня 2020 року (за тихоокеанським часом). 

За результатами роботи Google оголосить, хто саме отримав фінансування та як редакції витратили гроші.

"Місцеві новини є життєво важливим джерелом, що і за кращих часів підтримує зв'язок між людьми та громадами. Сьогодні вони виконують навіть важливішу функцію, повідомляючи про карантин на місцевому рівні або ізолювання вдома, про закриття шкіл та парків. Поширення даних про COVID-19 має вплив на наше щоденне життя", – зазначається в блозі.

Також компанія зазначає, що висвітлювання пандемії може спричинити негативні наслідки на життя репортерів на "лінії фронту". Тому Gooogle вирішив надати 1 мільйон доларів колективно Міжнародному центру журналістів, який має забезпечувати оперативною допомогою репортерів у всьому світові та Колумбійській школі журналістики  (її Центру журналістики та травм "Дарт"), щоб підтримати журналістів, які мали травматичний досвід під час кризи.

Liked the article?
Help us be even more cool!