ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google на вимогу військових вимкнув дані в застосунках Maps і Waze в Ізраїлі та секторі Газа

Фото – Witthaya Prasongsin / Moment RF / Getty Images
Фото – Witthaya Prasongsin / Moment RF / Getty Images

Компанія Google вимкнула у своїх застосунках Maps і Waze дані про дорожній рух у реальному часі в Ізраїлі та секторі Газа на прохання ізраїльських військових напередодні можливого наземного вторгнення в Газу, повідомляє Bloomberg.

“Як ми робили раніше в конфліктних ситуаціях і зважаючи на ситуацію в регіоні, ми тимчасово вимкнули можливість перегляду реальних умов дорожнього руху та інформації про зайнятість із міркувань безпеки місцевих громад”, – заявив представник Google.

Google приховуватиме дані про завантаженість доріг в Ізраїлі й Газі на прохання Сил оборони Ізраїлю, повідомляє обізнане джерело, яке побажало обговорити внутрішні справи анонімно. Інформація про трафік на дорогах, що транслюється в режимі реального часу, може виявити пересування ізраїльських військ.

Видання нагадує, що Google вжила аналогічних заходів в Україні у 2022 році після вторгнення Росії в країну, вимкнувши дані про рух транспортних засобів і пішоходів у реальному часі.

Хоча Maps і Waze не відображатимуть трафік у реальному часі, проте водії, які використовують навігаційні системи, продовжуватимуть отримувати приблизний час прибуття на основі реальних умов, повідомляє Google.

Ізраїльський технологічний сайт GeekTime, який першим повідомив про це, заявив, що застосунок Maps від Apple Inc. також виконав запит ізраїльської армії. 

Нагадаємо, 7 жовтня ХАМАС напав на Ізраїль, унаслідок чого на півдні Ізраїлю загинуло понад 1400 людей і більш ніж 200 взято в заручники. Ізраїль продовжує готуватися до наземної операції в секторі Газа, яка може тривати три місяці. Повідомлялося про загибель майже 5 тисяч палестинців.

Liked the article?
Help us be even more cool!