ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google має списки сайтів, які не видає в пошуку, – WSJ

18.11.2019, 13:21
Фото – techtoday.in.ua
Фото – techtoday.in.ua

Компанія Google має списки сайтів, які вона не видає в пошуку. Про це повідомляє в дослідженні WSJ, передає Ліга.Тech.

Співрозмовники видання в компанії розповіли, що компанія веде списки сайтів, які не можуть з'явитися в пошуковому видаванні взагалі або за певним запитом. Водночас вони не мають стосунку до списку сторінок, які Google зобов'язана вилучати з видавання згідно із законом: його ведуть окремо.

Так, із 2010 до 2018 року Google отримала 685 000 запитів на видалення посилань з пошукового видавання від урядів у всьому світі. 78% з них – з 2016 до 2018 року. Найчастіше такі запити надходять з Росії. Всього в російському уряді зажадали видалити з пошуку 255 000 посилань.

Видання стверджує, що найбільш часто надходять запити про видалення посилань на сторінки із забороненою в Росії інформацією з пропагандою наркотиків або суїциду.

Сайт може потрапити до чорного списку, наприклад, якщо використовує спам-тактики виведення у верхню частину пошукового видавання, штучно набиваючи собі рейтинг.

На слуханнях у Конгресі представники компанії стверджували, що будь-яку зміну алгоритму розглядає спеціальний комітет. WSJ пише, що це тривалий захід, який нагадує "захист дисертації". Тому насправді багато дрібних змін відбувається без схвалення комітету.

Представники Google підтвердили виданню, що зміни не завжди розглядають на засіданнях, але будь-яку з них так чи інакше оцінюють за іншими принципами.

Liked the article?
Help us be even more cool!