ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головредом The Washington Post уперше стала жінка

12.05.2021, 10:01
Фото – Seth Wenig / Associated Press
Фото – Seth Wenig / Associated Press

Головною редакторкою американського видання The Washington Post стала журналістка Саллі Базбі, яка раніше працювала в інформаційному агентстві Associated Press. 

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на The Washington Post.

Як зазначає американське видання, вперше за 143-річну історію газети її очолила жінка.

“Базбі, головна редакторка Associated Press, наступного місяця візьме на себе керівництво відділом новин, що налічує майже 1000 людей”, – йдеться в повідомленні.

55-річна Саллі Базбі має змінити на посаді Мартіна Бейрона, який очолював видання з 2013 року, але нещодавно вийшов на пенсію у віці 66 років.

“Саллі Базбі має видатний перелік досягнень і неймовірно багатий досвід у керівництві міжнародною новинною організацією”, – сказав виконавчий директор The Washington Post Фред Раян.

У виданні Associated Press зазначили, що під час роботи на посаді головного редактора AP, Базбі керувала висвітленням пандемії COVID-19, президентства Дональда Трампа, руху #MeToo, Brexit, протестів проти расової несправедливості та виборів у США 2020 року.

“Це гірко-солодка новина для AP. Саллі була винятковим лідером, спрямовуючи журналістів AP і висвітлюючи деякі з найважливіших новинних подій нашого часу. Нам шкода втратити Саллі, але ми дуже раді за неї, оскільки вона робить наступний крок у своїй кар'єрі. Ми з нетерпінням чекаємо, коли Саллі досягне успіхів у The Washington Post”, – прокоментував новину президент і головний виконавчий директор Associated Press Гері Прюїтт.

Раніше Фред Раян у службовій записці зазначав, що видання шукає на посаду головного редактора сміливого лідера, який зміг би керувати відділом новин та бюро в усьому світі, розширити контакти з новинною аудиторією у США та за кордоном, а також поділяє цінності різноманіття та інклюзивності.

Liked the article?
Help us be even more cool!