ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред РБК йде у відпустку через публікацію про оточення Путіна - ЗМІ

21.04.2016, 12:09

Шеф-редактор російського холдингу РБК Єлизавета Осетинська після публікації матеріалів про комерційні інтереси оточення президента РФ  Володимира Путіна  йде в академічну відпустку на чотири місяці раніше запланованої. Про це повідомляє Ліга з посиланням на Reuters.

Як розповіло джерело, близьке до медіагрупи, відпустка Осетинської може бути прискорена через тиск Кремля, незадоволеного публікаціями про ближнє коло Путіна.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заперечує тиск на компанію або її власників. “Мені не відомо, що вона кудись йде... У мене завтра робоча зустріч з Осетинською. Тобто завтра вона продовжує працювати. Ми зустрічаємося іноді. Але ніхто ніякого тиску не робить”, - сказав Пєсков, коментуючи відпустку редакторки.

Правоохоронні органи обшукали минулого тижня офіси мільярдера Михайла Прохорова, який контролює РБК. Люди, близькі до медіагрупи, говорили, що обшуки, принаймні частково, були пов'язані з невдоволенням влади публікаціями.

Бізнес-газета РБК, флагман медіагрупи, публікувала в останні місяці статті про бізнес-інтереси зятя Путіна і людей з оточення президента, названих в Панамському архіві власниками офшорних фірм.

Кремль відкинув політичну підоснову в обшуках. Влада повідомила, що обшуки були пов'язані зі справою банку Таврійський, санацією якого займається банк МФК, який входить у бізнес-імперію Прохорова.

У повідомленні РБК йдеться, що Осетинська бере академічну відпустку для навчання в американському Стенфордському університеті, де планує провести 2016-2017 навчальний рік. Відпустка почнеться після травневих свят.

Однак на початку квітня Осетинська писала у себе в Фейсбуці, що навчання розпочнеться у вересні.

Осетинська відмовилася від коментарів.

Результати розслідування Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань  свідчать про те, що з президентом РФ Володимиром Путіним пов'язані офшори з оборотом як мінімум $ 2 млрд. Зокрема, в Панамському архіві фігурує друг Путіна, російський віолончеліст Сергій Ролдугін. Пов'язані з ним компанії купували пакети акцій компаній за безцінь, а на наступний день продавали ті ж пакети тим, у кого їх купили вчора, але зі значним прибутком, що дозволяло їм заробляти по 400-500 тисяч доларів.

Офшорні компанії, пов'язані з Сергієм Ролдугіним, контролювали частки в найбільших підприємствах країни в найрізноманітніших сферах економіки - від виробництва вантажівок до продажу ТВ-реклами. У них були привілейовані права на управління великими пакетами акцій в стратегічних підприємствах країни, на отримання дивідендів і купівлю цих пакетів за сміховинні суми.

Liked the article?
Help us be even more cool!