ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред НикВести пов'язує затримання з професійною діяльністю

25.08.2016, 14:27

Головний редактор НікВесті Олег Деренюга, якого СБУ 24 серпня звинуватила в “мінуванні” площі Соборної у Миколаєві, заявив, що своє затримання він пов'язує з професійною діяльністю і антикорупційними розслідуваннями. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі в Києві, повідомляється на сайті видання.

Він нагадав, що з весни є координатором Всеукраїнського руху проти політичної корупції “Під контролем” в Миколаївській області, в рамках цієї діяльності займався моніторингом.

“Пов'язую затримання з роботою в рамках моніторингу і професійною роботою журналіста. Разом з адвокатами подав заяву, де вказав, що співробітникам СБУ віддав телефон під тиском. Суть звинувачень в тому, що з мого телефону нібито були дзвінки про мінування площі Соборній, хоча в цей час журналісти, мого видання в тому числі, не помітили в той час на місці рятувальників, кінологів”, - сказав він.

Він вважає, що співробітникам СБУ його телефон потрібен для того, щоб отримати доступ до його листування.

“Тим більше, могли взяти роздруківку оператора, тому мій телефон не для цього потрібен був. Вони його забрали, щоб подивитися листування, можливо з нардепами, політиками. Ми вели і ведемо достатнього багато резонансних справ, у тому числі про контрабанду в області, незаконну розробку кар'єрів, зв'язків з кримінальними авторитетами. Зокрема після публікації аудіозапису розмови кримінального авторитета на нас почався тиск”, - зазначив Олег Деренюга.

Він допускає, що “СБУ використовували в якийсь провокації, або вони самі сильно помилилися”.

Журналіст попросив залучити співробітників СБУ до передбаченої законом відповідальності за позбавлення права на захист, права на власність, а також перешкоджання професійній діяльності журналіста.

Також Деренюга не виключає, що ніякого дзвінка взагалі не було. За його словами, щоб співробітникам відомства відбілитися від цього скандалу, їм потрібно опублікувати його журнал дзвінків.

Деренюга аргументував тим, що у співробітників СБУ не було роздруківки дзвінків мобільного оператора, а замість цього якийсь папір, де від руки написаний номер його телефону.

“Під час мого затримання я кілька разів просив надати документ або доказ того, що мій телефон дійсно фігурує у вказаному факті, що хтось дзвонив. Мені говорили, що є якась роздруківка “Укртелекому”. Просив кілька разів її надати - нічого не було. Єдине, що дали - якусь фотографію паперу, де від руки вказано мій телефон і час, коли був дзвінок. Нічого іншого не показали, тому не впевнений, чи був взагалі дзвінок”, - розповів Олег Деренюга.

“Тепер їм потрібно довести, що я дійсно комусь дзвонив. Вони досі цього не зробили. Нічого крім слів і звинувачень немає. Доки не опубліковано, я бачу причиною всього цього лише необхідність вилучення телефону, щоб отримати доступ до моїх джерел, документів, листування”, - підкреслив він.

Як повідомляв ІМІ, 24 серпня Управління СБУ в Миколаївській області на декілька годин затримало головного редактора інтернет-видання “НикВести” Олега Деренюгу та допитувало його у справі про хибне мінування. Працівники УСБУ прямо звинуватили Олега Деренюгу в хибному повідомленні про замінування Соборної площі Миколаєва, де у цей день проходили святкування з нагоди Дня Незалежності України. Журналіст стверджує, що його відпустили після того, як він віддам слідчим свій мобільний.

25 серпня Управління СБУ у Миколаївській області заявило, що перевіряє можливість несанкціонованого втручання невстановленими особами у маршрутизацію телекомунікаційного сигналу оператора зв’язку із використанням телефонного номера журналіста.

“Преступности.НЕТ” з посиланням на джерела у СБУ повідомило, що дзвінок з номера мобільного телефону Олега Деренюгі зробив представник анонімного так званого “Комітету 210”, який раніше мінував будівлі в Миколаєві і погрожував вбивати грузинських делегатів бізнес форуму “Миколаїв-Батумі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!