ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред газети “Печенізький край”, яку влада двічі звільняла з посади, виграла апеляцію

06.06.2016, 16:00

25 травня правозахисники здобули перемогу в Апеляційному суді Харківської області у боротьбі з місцевою владою, яка двічі незаконно звільняла з посади редакторки комунальної газети “Печенізький край” Тетяну Сиром’ятнікову. Про це повідомляється на сайті Харківської правозахисної групи (ХПГ).

Як повідомляв ІМІ, 16 березня 2015 року Печенізька райдержадміністрація Харківської області через невихід газети “Печенізький край” звільнила її головну редакторку Тетяну Сиром'ятнікову. Видання не було надруковано у зв'язку з відсутністю коштів, які на нього виділяє сама райдержадміністрація.

Фінансування районній газеті було передбачено сесією райради ще у січні 2015 року. Однак розпорядник коштів - райдержадміністрація - зволікала з підписанням документів. Головна редакторка “Печенізького краю” переконана, що це робилося навмисно, аби її звільнити. Тетяна Сиром'ятнікова подала до суду на рішення про своє звільнення.

Як нагадує ХПГ, 9 червня 2015 року Печенізький районний суд Харківської області ухвалив рішення, яким визнав незаконним та скасував розпорядження першого заступника голови Печенізької районної держадміністрації від 16.03.2015 р. про звільнення Т. Сиром’ятнікової з посади головної редакторки КП “Редакція газети “Печенізький край”. На її користь стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 12 748 грн 96 коп. та 2 500 грн моральної шкоди з Печенізької РДА.

Втім 28 липня 2015 року Печенізька районна рада звільнила редакторку з роботи за пунктом 2 статті 41 КЗпП України “у зв’язку з втратою довір’я”. Редакторка подала до суду і 12 січня 2016 року Печенізький районний суд Харківської області задовольнив позов журналістки, поновивши на посаді редакторки газети “Печенізький край”. Також було присуджено сатисфакцію у вигляді середнього заробітку за час вимушеного прогулу за період з 29 липня 2015 року по 12 січня 2016 року.

Проте Печенізька районна рада подала апеляційну скаргу. Але 25 травня 2016 року Апеляційний суд Харківської області ухвалив рішення, що це “не є підставою для звільнення Т. Сиром’ятнікової з посади редактора КП “Редакція газети “Печенізький край” за пунктом 2 статті 41 КЗпП України з урахуванням правових позицій Верховного Суду України”.

У суді інтереси Т. Сиром’ятнікової представляв голова Чугуївської правозахисної групи, адвокат Роман Лихачов.

Liked the article?
Help us be even more cool!