ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред газети "Обрії Ізюмщини" повідомив, що редакція три роки працює під тиском погроз

03.04.2017, 10:53

Секретар Національної спілки журналістів України, головний редактор газети “Обрії Ізюмщини” (місто Ізюм, Харківська область) Костянтин Григоренко заявив, що з 2014 року його редакція постійно стикається з погрозами і агресією. Про це розказав під час регіональної дискусії в Харкові “Безпека журналістів: базовий стандарт вільних медіа”. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу НСЖУ.

За словами Григоренка, спершу редакція газети отримувала погрози від населення через те, що більшість тоді висловлювала проросійські настрої.

Тепер ситуація змінилася, і до газети висувають уже претензії ветерани АТО через те, що видання начебто пропагує “русский мир”.

“У цьому році ми почали видавати вкладку до газети “Новые соседи” - про переселенців. Опублікували розповідь людини, яка їздила до родичів у Донецьк. Після цього активісти, ветерани АТО почали писати листи в прокуратуру, СБУ, мовляв, що ми прославляємо “русский мир”, - сказав головред.

Він повідомив, що редакції довелося звертатися до медіа-юристів у Києві, щоб вони зробили експертизу. За словами головреда, експертиза засвідчила, що порушень не було.

Liked the article?
Help us be even more cool!