ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред газети “Кремінь”, в редакцію якої кинули димову шашку, розповіла версії інциденту

01.12.2015, 11:08

Головна редакторка кременчуцької газети “Кремень” Ольга Оленич, в редакцію якої двоє невідомих чоловіків кинули димову шашку, має декілька версій інциденту.

Як розповіла Оленич ІМІ, під будівлею редакції вона помітила приблизно трохи більше десятка чоловіків. Частина чоловіків стояли біля авто, інша частина – біля редакції. Ті, хто стояв неподалік редакції, спершу галасували, далі двоє з них кинули у вікно димову шашку. Свої дії не пояснили, але в нецензурній формі вимагали від жінки забратися геть.

Ольга Оленич не виключає, що димова шашка у вікно редакції – це тиск на неї через журналістську діяльність.

“Версій може бути кілька. Перша – це звичайне хуліганство, друга версія – тиск через професійну діяльність, бо уже не раз журналістам видання, яке я очолюю, надходили погрози. Наприклад, один із журналістів нещодавно написав кілька статей, в яких була критика діяльності Московського патріархату. Крім того, що я журналіст і редактор, я підтримую воїнів АТО, можливо хуліганство було з цим пов’язане. Мій син – депутат, учасник Євромайдану і Тарифного майдану, волонтер АТО, можливо, дії сина комусь невигідні”, – розповіла ІМІ Ольга Оленич.

Також вона зазначила, що це не перший випадок нападу на редакцію, хоча протягом останнього року погрози надходили лише телефоном. Раніше, за її словами, журналісти видання потерпали від погроз за розслідування вбивства 2005 року успішного підприємця Віктора Бажана. Загалом редакція не раз переживала судові позови та піддавалася перевіркам контролюючих органів.

Як повідомляв ІМІ, 28 листопада у Кременчуці (Полтавщина) двоє чоловіків кинули димову шашку біля будівлі редакції газети “Кремінь” після сварки з головною редакторкою газети і в подальшому з місця події зникли на автомобілі.

По факту розпочато кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Liked the article?
Help us be even more cool!