ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головою Незалежної медійної ради став Отар Довженко

15.06.2022, 17:15
Фото – Віталія Грабара
Фото – Віталія Грабара

Головного редактора “Детектора медіа” Отара Довженка обрано головою Незалежної медійної ради. За нього проголосувала більшість членів ради. Термін повноважень голови НМР – два роки, повідомляє “Детектор медіа”

Новою членкинею Незалежної медійної ради стала юристка Центру демократії та верховенства права Тетяна Авдєєва. 

Із серпня 2020 до червня 2022 року раду очолювала медіаюристка Антоніна Черевко. Вона склала повноваження голови та вийшла зі складу НМР, бо стала старшою радницею уповноваженої ОБСЄ з питань свободи медіа. Правила роботи в ОБСЄ не дозволяють сумісництва.

Отар Довженко – редактор, журналіст, медіатренер і дослідник медіа. У 2018–2021 роках – керівник Центру моніторингу та аналітики ГО “Детектор медіа”, у 2021–2022 роках – головний редактор онлайн-видання “Детектор медіа”. У 2012–2018 роках був викладачем Школи журналістики Українського католицького університету. У 2017–2020 роках – співредактор онлайн-видання MediaLab.online Львівського медіафоруму. Співзасновник медіаконсалтингового бюро Longdog.media. У 2005–2011 роках працював у групі видань “Телекритика”; був заступником шеф-редактора, головним редактором сайту, керівником проєкту MediaSapiens. Упорядник збірки “Джинсова свобода”. У 2017–2018 роках працював редактором онлайн-видання “Твоє місто”. Із 2005 року працює над моніторинговими дослідженнями українських телеканалів, друкованих та онлайн-видань.

Отар Довженко є членом НМР із грудня 2015 року. Він делегований до складу ради Фундацією “Суспільність”. Членами Незалежної медійної ради також є директорка ГО “Детектор медіа” Галина Петренко та оглядач Ярослав Зубченко. Першою головою НМР була шеф-редакторка “Детектора медіа” Наталія Лигачова. 

Незалежна медійна рада є постійним громадським моніторинговим та консультативним органом, який розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації в медіа, порушень норм журналістської етики, а також надає рекомендації органам влади та іншим зацікавленим задля вдосконалення ними регулювання в медійній сфері. Незалежна медійна рада була заснована п’ятьма провідними медійними громадськими організаціями (Центр демократії та верховенства права, Інститут масової Інформації, “Інтерньюз-Україна”, “Детектор медіа” та Фундація “Суспільність”) і складається з 15 членів.

Liked the article?
Help us be even more cool!