ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Волинської облради пояснив спробу ввести пропускну систему безпекою для журналістів

11.10.2016, 14:52

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця пояснив, що спроба налагодити пропускну систему до приміщення облради на сесійні засідання зумовлена бажанням створити безпечні умови для депутатів і журналістів. Про це він сказав 7 жовтня в ефірі програми “Протилежний погляд” на телеканалі “Нова Волинь”, повідомляє інтернет-видання “Волинські новини”.

Палиця переконаний, що в очолюваному ним органі самоврядування мають діяти правила, які регламентують доступ до приміщення. “Правила і порядок потрібно наводити скрізь. Які мають бути ці правила – потрібно зібратися з журналістами, яких це найбільше хвилює, обговорити та після цього приймати рішення”, – сказав він.

При цьому Палиця запевнив, що особисто йому обмеження доступу в обласну раду не потрібне. “Охорона, яка перевіряє, не потрібна. Я сам справляюся з охороною себе, у мене є кому цим займатися. Чи потрібно на рівні облради мати якісь правила? Так, потрібно! Чи не повинно бути бардаку? Не повинно. Якщо є бардак на рівні обласної ради – безпорядок буде й в області”.

Водночас він зазначив, що у зв’язку з несприйняттям журналістами його спроб налагодити пропускну систему, вхід в обласну раду вільний, доки самі представники ЗМІ не захочуть змінити ситуацію. “Я готовий зробити все, як ви хочете. Але чи ви самі не боїтеся, що хтось може принести на засідання щось, що потім вибухне, чи пустить газ? Ви за себе не переживаєте?”, – запитав Ігор Палиця.

Як повідомляв ІМІ, 14 липня у Луцьку журналістку інтернет-видання “Волинське агентство розслідувань” Василину Боруцьку та головну редакторку видання “Відомості.UA” люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради.

Журналісти визначили, що кремезні молодики є представниками Громадського формування “Варта порядку”, яке створене Ігорем Палицею і діє в його інтересах.

Журналістка Василина Боруцька написала заяву в поліцію щодо перешкоджання її діяльності.

Поліція Волині зареєструвала подію в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та з’ясовувала обставини інциденту.

У вересні стало відомо, що волинська поліція у зв’язку з відсутністю ознак кримінального порушення закрила кримінальне провадження щодо інциденту, коли журналістку інтернет-видання “Волинське агентство розслідувань” Василину Боруцьку невідомі не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради.

19 вересня у Луцьку представники громадського формування “Варта порядку” знову перешкоджали журналістам, коли ті хотіли потрапити до голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Liked the article?
Help us be even more cool!