ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова відділу Twitter з довіри й безпеки повідомила, що звільнилася

02.06.2023, 15:35
Фото - Sarah Tew/CNET
Фото - Sarah Tew/CNET

Голова відділу Twitter з довіри й безпеки Елла Ірвін повідомила виданню Reuters, що звільнилася з компанії, котра зазнавала критики за незадовільний захист від шкідливого контенту після того, як у жовтні перейшла у власність мільярдера Ілона Маска.

Ірвін, яка почала працювати у Twitter у серпні 2022 року, очолила відділ довіри й безпеки в листопаді, коли звільнився попередній голова Йоль Рот. Вона керувала модерацією контенту.

Reuters надіслали листа Twitter і отримали автоматичну відповідь з емодзі-какашкою. Ірвін відмовилася розголошувати подробиці, а Маск не відповів на прохання надати коментар.

Звільнення Ірвін відбулося на фоні дедалі активніших зусиль платформи зберегти рекламодавців, адже більшість брендів побоюється, що їхня реклама опиниться поряд із небажаним контентом. 

Раніше цього місяця Маск заявив, що найняв Лінду Яккаріно – колишню голову з питань реклами в NBCUniversal – на посаду нової гендиректорки Twitter.

Як повідомляло видання Fortune, внутрішній обліковий запис Ірвін у Slack був деактивований.

Після того, як компанію придбав Маск, Twitter скоротив витрати й звільнив тисячі співробітників, зокрема багатьох із тих, хто опікувався запобіганням шкідливому й незаконному контенту, протидією маніпуляціям щодо виборів і достовірністю інформації, що публікується на сайті.

У межах боротьби з ненадійною інформацією в соцмережі Маск запровадив функцію Community Notes, яка надає користувачам можливість додавати до твітів контекст.

Компанія також викликає дедалі більше претензій у регуляторів через свої методи модерації. Twitter розірвав добровільну угоду з ЄС, яка зобов’язувала платформу боротися з дезінформацією; у компанії заявили, що готові дотримуватися майбутніх правил ЄС про контент в інтернеті. 

Liked the article?
Help us be even more cool!