ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова РНБО заявив про зростання кіберзлочинності і кібершпіонажу

12.07.2016, 10:44

Аналіз матеріалів, які надходять на адресу Апарату Ради національної безпеки і оборони України від розвідувальних органів, СБУ, Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, дають підстави стверджувати про агресію РФ проти України в  кіберпросторі. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки, на якому були визначені першочергові заходи щодо протидії кіберзагрозам, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Російська Федерація активно здійснює агресивну політику не тільки на фронті на сході України, а й у кіберпросторі, що є елементом “гібридної” війни проти нашої держави”, - заявив Турчинов.

“Актуалізуються інші кіберзагрози, зокрема, зростає кіберзлочинність і активізується кібершпіонаж”, - зазначив секретар РНБО.

Саме тому, на його думку, Національний координаційний центр кібербезпеки повинен стати системоутворюючим елементом всієї системи кібербезпеки і кіберзахисту України. “До складу Центру увійшли представники ключових державних органів, які відповідають за весь спектр питань протидії широкому спектру кіберзагроз”, - сказав він.

“У стислі терміни ми повинні зібрати наявні сили, засоби та можливості нарощування потенціалу реагування відповідних державних органів. Повинен бути чітко відпрацьований механізм взаємодії та інформаційного обміну суб'єктів кібербезпеки в разі виявлення кібератак і кіберінцидентів”, - додав Турчинов.

Як повідомляв ІМІ, 15 березня Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 січня “Про Стратегію кібербезпеки України”.

Метою Стратегії кібербезпеки України є створення умов для безпечного функціонування кіберпростору, його використання в інтересах особи, суспільства і держави. Стратегією передбачено створення Національного координаційного центру кібербезпеки як робочого органу РНБО.

7 червня Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив Положення про Національний координаційний центр кібербезпеки.

Фото - delfi.lt

Liked the article?
Help us be even more cool!