ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова НСЖУ заявляє, що силовики повинні надати переконливі докази у справі Гужви

23.06.2017, 13:17

Національна спілка журналістів України вважає надзвичайною ситуацією обшук в редакції інтернет-видання “Страна.ua” і затримання його головного редактора Ігоря Гужви. Правоохоронці повинні якомога швидше надати переконливі докази на підтвердження серйозності висунутих звинувачень. Про це  написав на своїй сторінці у Фейсбук голова НСЖУ Сергій Томіленко, повідомляє Крим.Реалії.

“Обшук редакції ЗМІ та затримання головного редактора ‒ надзвичайна ситуація! Особливо з огляду на те, що “Страна.ua” має високі рейтинги і дозволяє собі системно критикувати чиновників. Тому силовики повинні якомога швидше надати переконливі докази на підтвердження серйозності висунутих звинувачень”, ‒ написав Томіленко.

Він зазначив, що редакційна політика цього інтернет-видання викликає багато питань, проте має обговорюватися журналістами, експертами та суспільством. Також Томіленко повідомив, що міжнародні партнери НСЖУ стривожені обшуками й затриманням Гужви і вимагають аргументованих пояснень такої поведінки силовиків.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 22 червня увечері правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про депутата Верховної Ради Дмитра Лінька. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.UA” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (“Вимагання”). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

23 червня головний редактор “Страни.ua” Ігор Гужва заявив, що проти нього і видання готувалася провокація.

Liked the article?
Help us be even more cool!