ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Нацполіції доручила врегулювати конфлікт навколо роздержавлення газети "Вільним шляхом"

12.09.2016, 12:41

Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе доручила Головному управлінню Нацполіції врегулювати конфлікт довкола роздержавлення ківерцівської газети “Вільним шляхом”. Про це повідомив директор департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало, повідомляється на сайті Незалежної медіа-профспілки (НМПУ).

Як повідомив Тракало, обласна поліція має зібрати дві конфліктуючі сторони, але якщо така зустріч не відбудеться, або протиправні дії продовжуватимуться, то Деканоідзе просила невідкладно про це повідомляти.

НМПУ нагадує, що 8 вересня в.о. редактора ківерцівської газети “Вільним шляхом” Марія Хітько повідомила про захоплення приміщення редакції представниками Ківерцівської районної ради. В цей день, о 8:30 ранку, юрист райради Дмитро Леліков та працівник райради Артем Ковальов зламали замок вхідних дверей приміщення, але після прибуття представників поліції припинили спроби проникнути. Проте близько 12 год дня до приміщення газети прибули депутати районної ради і начебто на підставі рішення районної ради про призначення Людмили Михайленко редактором газети, почали зламувати замки та виламувати двері. Трудовому колективу газети “Вільним шляхом”, як співзасновнику газети,  відповідне рішення районної ради не було надано, повідомляє медіа-спілка.

Нагадаємо, 13 серпня редакція газети “Вільним шляхом” оголосила протест неправомірним діям місцевої влади на етапі роздержавлення видання, звинувачуючи її у перешкоджанні журналістській діяльності, а також звернулася до міністра внутрішніх справ А. Авакова, Генерального прокурора Ю. Луценка та Президента України П. Порошенка з проханням “припинити свавілля місцевої влади”.

18 серпня колектив Ківерцівської районної газети “Вільним шляхом” (Волинська область) звернувся у районний відділ Головного управління Національної поліції у Волинській області із заявою про перешкоджання професійній журналістській діяльності та перевищення повноважень керівництвом районної ради.

Конфлікт редакційного колективу газети “Вільним шляхом” із районною радою триває вже не один місяць. Партія УКРОП звинувачувала видання в рейдерському захопленні приміщення, у зв’язку з чим голова Ківерцівської районної ради Григорій Недопад (партія УКРОП) ввійшов у першу п’ятірку рейтингу “Вороги преси”, оголошеному Національною спілкою журналістів України 2016 року.

Справа щодо незаконного звільнення в.о. редактора Марії Хітько районною радою станом на сьогодні перебуває у суді.

Первинна профспілкова організація газети “Вільним шляхом” оголосила про початок колективного трудового спору, запропонувавши райраді створити Примирну комісію, відповідно до чинного законодавства, та розпочати перемовини. “Районна рада ухилилась від примирних процедур, натомість, голова районної ради – Григорій  Недопад вчиняє протиправні дії: вносить зміни до статуту газети без погодження із її співвласником – трудовим колективом, а також підписує незаконне рішення районної ради про призначення редактором Людмилу  Михайленко (відповідно до нової редакції  ЗУ “Про місцеве самоврядування”  місцеві ради втратили право призначати та звільняти керівників комунальних друкованих ЗМІ)”, - повідомляє НМПУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!