ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Моніторингової місії ООН пояснила, чому війну в Україні називають конфліктом

29.06.2022, 12:36
Фото - АР
Фото - АР

Моніторингова місія ООН з прав людини у своїх доповідях називає повномасштабне вторгнення росії в Україну конфліктом, оскільки цей термін використовується у міжнародному гуманітарному праві. Тут немає політичної оцінки.

Про це заявила голова Місії Матільда Богнер на презентації 29 червня нової доповіді Управління ООН з прав людини щодо України, повідомляє Укрінформ.

“Причина, чому ми використовуємо термін “конфлікт”, полягає в тому, що цей термін використовується у міжнародному гуманітарному праві. Це правові засади, яких ми дотримуємося, це не політична оцінка”, - сказала Богнер.

Вона додала, що в офісі Місії використовують термін “війна” у широкому сенсі для опису того, що відбувається в Україні.

“Тобто ми в жодному разі не відкидаємо цей термін, однак наша доповідь ґрунтується на міжнародному гуманітарному праві, саме тому ми використовуємо правову термінологію”, - запевнила голова Моніторингової місії ООН.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер презентувала 29 червня нову доповідь Управління ООН з прав людини щодо України. Згідно з нею, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну від бойових дій загинула щонайменше 4731 цивільна людина, при цьому фактичні показники є вищими, але їх важко встановити через бойові дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!