ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Луганської ОДА просить РНБО надати комплекси для глушіння сигналу окупаційних ЗМІ

27.01.2020, 11:06
Фото – loga.gov.ua
Фото – loga.gov.ua

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай звернувся до Ради національної безпеки та оборони щодо забезпечення області комплексами придушення сигналу російських та сепаратистських медіа.

Про це він повідомив під час робочої наради з проблемних питань захисту інформаційного простору області, повідомляється на сайті Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

“Інформаційну війну ми сьогодні програємо. Вздовж лінії розмежування чутний сигнал усіх сепаратистських FM-радіо. Аналогічна ситуація з російським телебаченням. Тому я звернувся до секретаря РНБО України Олексія Данілова з проханням про виділення мобільних комплексів, здатних ефективно протидіяти ворожому сигналу”, – розповів Сергій Гайдай.

Крім того, він ініціює виїзне засідання РНБО щодо проблем протидії ворожому контенту та інформаційної реінтеграції Донбасу.

Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України в Луганській області Володимир Горобець поінформував про загальну ситуацію в телерадіопросторі регіону. За його словами, днями має відбутися кодування сигналу 20 найбільш рейтингових українських телеканалів. Проте на території області приймаються 117 супутникових каналів. Крім того, більшість населення є користувачами кабельних мереж, власники яких переважно вже уклали відповідні угоди з медіагрупами, що “закривають” свої програми, тож для них ситуація взагалі не зміниться.

Водночас були обговорені проблемні питання залучення національних мовників для збільшення обсягів україномовного контенту та розвитку мережі малопотужного FM-мовлення вздовж українсько-російського кордону та поблизу лінії розмежування. Було також відзначено, що найближчим часом у межах міжнародної технічної допомоги Луганщина отримає три потужних цифрових передавачі (1 кВт).

Liked the article?
Help us be even more cool!