ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Каховської РДА подав до суду на “Каховську зорю” через звинувачення у корупції

17.03.2016, 15:00

Голова Каховської районної державної адміністрації (Херсонська область) Валерій Салтиков подав до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти комунальної газети “Каховська зоря”. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook та підтвердив цю інформацію ІМІ.

За словами Салтикова, позов він подав 14 березня до Каховського міськрайонного суду. У позові голова РДА вимагає спростувати опублікований в газеті 18 лютого матеріал депутата міської ради, голови територіальної організації політичної партії “Опозиційний блок” Павла Філіпчука “Голова Каховської РДА В.Салтиков незаконно отримав майже мільйон гривень”. В матеріалі йдеться про те, що голова РДА “незаконно отримує доходи, ухиляючись від сплати податків”. Зокрема, що Салтиков отримав 810 тис. грн прибутку від паркувального бізнесу, вже перебуваючи на державній посаді.

В коментарі ІМІ Валерій Салтиков заявив, що через суд хоче захистити свою честь та ділову репутацію, оскільки його звинуватили в корупційних діяннях. “Газета написала, що я незаконно заробив мільйон гривень. Я прочитав це і подав до суду на газету. Я прошу суд на тій самій сторінці, у тому ж самому обсязі, що й матеріал, щоб газета написала спростування. Суд встановить істину”, - сказав він.

Також він додав, що не вимагає ніякого матеріального відшкодування. “Гроші мені не треба. Мене звинуватили в корупційних діяннях. В мене є перевірки, мене перевірили СБУ, і обласна прокуратура, і податкова, усі ці дані перевірені”, - сказава він.

Головний редактор газети “Каховська зоря” Жанна Кисельова в коментарі ІМІ зазначила, що у позові не бачить ніяких проблем.

“Є вам чим себе захистити, будь ласка, доведіть, що ви не винні. Якщо він (Салтиков - ред.) зможе спростувати претензію і обвинувачення депутата в тому, що він там на нього накопав, то будь ласка, мені нескладно написати, що такий-то депутат Філіпчук помилився. Я у позові не бачу ніяких проблем”, - сказала Кисельова.

Як розповіла головред, після виходу матеріалу, вона пропонувала голові РДА прокоментувати матеріал депутата, але Валерій Салтиков відмовився.

“На прохання депутата (Філіпчука - ред.) матеріал мав піти без коментарів. А в наступний номер я запропонувала Салтикову дати коментар. Він відмовився, сказав, що не хоче, що це буде словесна перепалка. Мені була не зрозуміла така позиція. Якщо в тебе є що сказати, то скажи, хай люди не думають про тебе щось. Як на мене, він просто не захотів, бо самі розумієте, все, що буде надруковано в газеті, потім від цього ти не відмовишся”, - зазначила Жанна Кисельова.

Згідно наданої ІМІ копії матеріалу, стаття Павла Філіпчука вийшла у рубриці “Трибуна депутата”. За словами Кисельової, в цій рубриці надається трибуна для всіх місцевих депутатів, газета співпрацює з усіма клієнтами, в тому числі і з співзасновниками за договорами про надання інформаційних послуг.

“Депутат міської ради Павло Філіпчук співпрацює з нами вже третій рік. Щорічно заключаємо з ним договір. Його публікації завджи йдуть за його підписом і оплачуються, згідно виставлених рахунків”, - розповіла головред.

Газета “Каховська зоря” - комунальне підприємство, співзасновниками є райрада, міська рада та трудовий колектив.

Liked the article?
Help us be even more cool!